O mnie

 

Mgr inż. Marta Szkupińska – dyplomowany dietetyk, psychodietetyk, specjalista ds. żywienia




Absolwentka Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, specjalizacja Żywienie Człowieka i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe “Poradnictwo Dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka” (Instytut Żywności i Żywienia) oraz “Psychodietetykę” (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej). Założycielka poradni „Dietetyczne Atelier”.

Doświadczenie zdobywała w Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym przy ul.Banacha oraz na Oddziale Endokrynologii i Pediatrii w Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym ‘Litewska’. W ciągu trzyletniej pracy w Instytucie “Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka” odpowiadała za diety podstawowe oraz lecznicze małych pacjentów szpitala. Następnie w jednej z warszawskich poradni pracowała z osobami borykającymi się z nadwagą i otyłością. Prowadziła również liczne warsztaty i szkolenia, np. z dietetyki na kursie przygotowującym do specjalizacji pediatrycznej dla pielęgniarek, prelekcje dotyczące prawidłowego żywienia w Żoliborskim Domu Seniora “Piękny Brzeg”.

Uczestniczka licznych kongresów oraz szkoleń z zakresu dietoprofilaktyki i dietoterapii, w tym kursów SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education). Kursy te organizowane są przez IASO (Światowe Towarzystwo Badań nad Otyłością) w celu nadania tytułu narodowego oraz europejskiego specjalisty leczenia otyłości. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Dzieci.

Comments are closed.